Landskab i Sydandalusien

Historisk bog om romerne

Romerne i Spanien 

Romernes indtagelse af Spanien begyndte med magtkampen mellem de to store herskere over Middelhavet, romerne og kartaginienserne mellem 264 og 146 f. Kr. Da kartaginienserne manglede penge til krigene mod romerne, erobrede de det velstående Spanien, hvorefter Hannibal marcherede til Italien med sine krigselefanter og besatte landet.

For at afskære Hannibal fra sine forsyninger, drog Scipio til Spanien, hvor han bemægtigede sig det uindtagelige Carthago Nova (Cartagena) og satte sig på de rige sølvminer.

Romerne blev i Spanien i ca. 600 år og skabte et rigt handels- og industrisamfund. De byggede viadukter, som førte vand til byerne, lavede kloaksystemer og oprettede en velfungerende administration, der styrede landet. De byggede prægtige templer til deres religioner og kulte, opførte forums, cirkus’, amfiteatre og teatre. Her dyrkede de deres fritids- og sportsinteresser og tiljublede deres foretrukne helte. På teatrene opførte de morsomme forestillinger under højlydte og sjofle kommentarer fra tilskuerne.

Fås som papirbog og e-bog

Rejsebeskrivelse fra Andalusien

Ukendte Øst- og Sydandalusien   

Ukendte Øst- og Sydandalusien beskriver de steder, hvor man normalt ikke kommer, men kører forbi på motorvejen.
     Bogen fortæller om de smukke naturparker med bjerge, dale, kurbade og fossende floder, der maser sig gennem klippesprækker.
     I området er der mange grotter med hulemalerier og husgrotter, hvor man kan bo, samt grottehoteller og grottemuseer.
     Den giver en beskrivelse af den historiske vandby Loja med over 100 kilder. Byen klamrer sig til bjergsiden og har smalle, stejle gader og trappegader.
     Turen fortsætter ud i et karsklandskab, hvor vind, vand, kulde og sne har forvitret klipperne til utrolige skulpturer midt i bjergområdet.
     Der er besøg i en ulvepark, hvor dyrene går frit i naturlige omgivelser. Videre til en klippekirke, store opdæmmede vandreservoirer og en hængebro fastgjort på en høj klippe, hvor floden løber dybt under den, samt en grotte med hulemalerier.
      De næste attraktioner er byer, der er placeret på toppen af høje klipper med en flod ved klippens fod. Byerne er gamle forsvarsbyer med borge og borgmure.
      Turen vender ved ruinerne af en velbevaret romersk by fra før Kristi og kører mod øst til en stor grotte med mange betagende formationer.
      Derfra fortsætter bogen ud i Spaniens ørken med ørkenforter, hvor der har været optaget amerikanske cowboyfilm. I dag får man demonstrationer fra filmene med ridende cowboys, rygende pistoler og cancan pige.
      Til sidst går turen gennem ørkenen, over bjergene og til mere civiliserede områder.

Fås som papirbog og e-bog